Шұжықтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер Тұздалған етті өте мұқият ұсақтау керек (3-4 рет айналдырыңыз), шұжықтарға қарағанда көбірек су қосылады - 10 кг тартылған етке 2,5-3,5 литр (судың жартысын сүтке ауыстыруға болады).
Сипаттамасы Крахмал не қойылмайды (жеткілікті тұтқыр тартылған ет алған кезде), не ең аз мөлшерде қосылады (10 кг фаршқа 0,5 кесе). Сарделектерді толтыру ұзындығы шамамен 2 м жіңішке ішекте жасалады, содан кейін оны шпагатпен ұзындығы 6-8 см штангаларға байлайды. Дайындалған шұжықтар қысуға немесе кептіруге арналған гирляндалармен таяқшаларға ілінеді. Шұжықтар суда шамамен 40 минут қайнатылады.