Люля - кәуап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 1 кг. қой еті, 100 г. құйрық майы, 4 пияз, 1 шай қасық ұнтақталған қара бұрыш, 1 ас қасық құрғақ насыбайгүл. Гарнир үшін: жаңа піскен шөптер (жасыл пияз, жас сарымсақ, сарымсақ, насыбайгүл, эстрагон, жалбыз, пияз).
Сипаттамасы Фаршты дайындаңыз: құйрық майының жартысын пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіңіз. Қойды ет тартқыштан екі рет, бірінші рет бір етті, екінші рет ет пен пияз қоспасынан өткізіңіз. Ет-пияз қоспасын тұтқырлыққа дейін жақсылап араластырыңыз (шамамен 15 минут), оны насыбайгүл ұнтағы мен бұрыш, тұзбен дәмдеңіз, содан кейін суықта жарты сағат бойы пісіп жетіліңіз. Қалған құйрық майын текшелерге кесіңіз, неге тартылған етті суық суға малынған қолмен ұзындығы 10-15 см жіңішке шұжықтар түрінде, кең (1 см) шашлыктарға, құймақтың екі жағына мықтап байлаңыз. құйрық майының бөліктерін грильге (қуыруға) грильдің көмірінің үстінде немесе пеште (көлденең және жоғары орналастырылған). Шөптер мен қызыл шараппен бірге қызмет етіңіз. Қанша порция үшін: 10.