Раушан джемі (ескі рецепт бойынша)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Раушан жапырақтары - 200 г, 600 г қант, 1 стакан су, 1-1,5 шай қасық лимон қышқылы.
Сипаттамасы Жапырақшаларды сары ұштары жоқ сумен жауып, 15 минут қайнатыңыз. Суды ағызып, сироп жасаңыз, оған жапырақшаларды салыңыз және баяу отта пісіріңіз (пісіру кезінде 1 шай қасық лимон қышқылын қосыңыз). Егер бірнеше минуттан кейін әдемі қызғылт түс шықпаса, онда тағы жарты қасық лимон қышқылын қосыңыз. Сироп қоюланғанша және жапырақтары әдемі қызғылт түске ие болғанша 30 минут пісіріңіз.