Қызықты тақырып, солай емес пе?
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер КНЕЛЬДІК МАССА. Балық филесін ұсақтап тураңыз, ет тартқыштан 2-3 рет өткізіңіз, електен сүртіңіз, эмальданған кастрюльге салыңыз, массаны шпатламен шайқаңыз, жұмыртқаның ағын қосыңыз, сосын кілегей немесе сүт қосыңыз. Барлығын жақсылап шайқаңыз. Соңында тұз бен бұрыш қосыңыз. 1 кг тұшпара массасына - 4-5 ақуыз, 400-500 г кілегей.
Сипаттамасы Ол келесідей шешіледі: тұшпара массасымен толтырылған балық филесі. Балық филесін ені 3-4 см, ұзындығы 7-6 см, қалыңдығы 1 см жолақтарға кесіңіз. Әрбір жолақты шикі тұшпара массасымен майлаңыз. Жолақты орамға орап, майланған қағазға (пергамент) ораңыз. Таяз кастрюльге салыңыз, аздап сорпаны құйыңыз және ыстық пешке жіберіңіз (шамамен 10-15 минут). Дайын балықты қағаздан босатыңыз, табаққа салыңыз. Майға қыздырылған саңырауқұлақтарды орамға салыңыз да, үстіне шарап қосылған ақ тұздық құйыңыз. Оның жанына бөшкелер түрінде қабығынан тазартылған қайнатылған картопты салыңыз. Сары майды құйып, туралған шөптерге себіңіз. ШАРАП ҚОСЫЛҒАН АҚ ТҰЗДЫҚ. Кәстрөлде 1 ас қасық ерітіңіз. қасық сары май (үстіңгі жағымен), 1 ас қасық салыңыз. қасық ұн (үстіңгі жағымен), ұнды түсін өзгертпестен қайнатыңыз. Балық сорпасымен (300 г) тұздықтың консистенциясына дейін сұйылтыңыз, қуырылған пияз мен ақжелкен тамырын қосыңыз. 30 минут баяу отта пісіріңіз, 2 ас қасық қосыңыз. "Рислинг" типті ақ шарап қасықтары, 70 вт-қа дейін салқындатыңыз, бұрын сары маймен қайнатылған екі жұмыртқаның сарысын қосыңыз. Дәміне қарай тұз, лимон қышқылы, бұрыш қосып, сүзгіден өткізіңіз.