Кәнелі бар орамжапырақ шницелі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Тұшпара массасын дайындау үшін тауық етін (қоян немесе шошқа еті) ет тартқыштан 2-3 рет өткізіп, сүтке немесе кілегейге малынған бидай нанымен араластырып, қайтадан ет тартқыштан өткізіңіз. Сары май, сүт, жұмыртқа, тұз қосып жақсылап шайқаңыз.
Сипаттамасы Жаңа қырыққабатты аршып, сабағын кесіп, басын қайнаған суға салып, 15-20 минут қайнатыңыз. Жарты дайын болғанға дейін қайнатылған қырыққабатты судан алып тастаңыз және су ағып болғаннан кейін оны жапырақтарға бөлшектеңіз, қалыңдатылған сабақтарды ұсақтағышпен аздап шайқаңыз. Әрбір қырыққабат жапырағын тұшпара массасымен жабыңыз, үстіне тағы бір жапырақ салыңыз, төменгі парақтың шеттерін бүктеп, шницельге сопақ пішін беріңіз. Дайындалған өнімдерді бидай ұнына салып, шайқалған жұмыртқаға салып, ұнтақталған нан үгінділеріне салып, қызарғанша майға қуырыңыз. Шницельге қаймақ немесе қаймақ тұздығы қосылады (оған томат пастасын қосуға болады).