Тауық орамы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1. 1 кг тауық етін ет тартқыштан және сүтке малынған ақ тоқаштың бір бөлігінен өткізіңіз. Фаршты араластыра отырып, бір-бірден 5-6 жұмыртқа, дәміне қарай тұз бен бұрыш шайқаңыз. Фаршты орама түрінде жасаңыз, үстіне май құйыңыз (кез келген) және пешке салыңыз.
Сипаттамасы 2. тауық еті, 3 жұмыртқа, сарымсақ, тұз, бұрыш. Ең қиыны -- құймақ жасау үшін тауықтың етін сүйектен ажырату. Сосын бәрі қарапайым. Ақуыздарды сарылардан бөліп алыңыз, белки шайқаңыз (аздап), тұз қосып, табада пісіріңіз, сарысын да шайқаңыз, тұз қосып, пісіріңіз. Тауық етін аздап шайқаңыз, тұз, бұрыш, тырнаңыз. Содан кейін оған ақуызды құймақ, ал үстіне -- сарысын салыңыз. Мұның бәрін орамға бұраңыз, фольгаға ораңыз және шамамен бір сағат бойы -- пеште (200 градус) Иә, сіз әлі де орамның ішіне сәбізді салып, ұзындығы бойынша 4 бөлікке кесуге болады, бірақ бұл қазірдің өзінде әуесқой.