Қамырдағы жұмыртқалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Екі шикі жұмыртқаның сарысын ақтардан бөліп алыңыз. Ұнды ыдысқа құйыңыз, сүт, май, жұмыртқаның сарысын қосыңыз, тұзбен сүртіңіз, жақсылап араластырыңыз. Белки ұрып, қамырға құйыңыз, тұз қосыңыз және араластырыңыз. Қамырдың консистенциясы қалың қаймаққа ұқсауы керек. Қалған жұмыртқаларды (8 дана) қатты қайнатыңыз, қабығын аршыңыз, екіге бөліңіз және қамырға батырған кезде қатты қуырыңыз. Қуыруға арналған май ретінде тазартылған майды қолданған дұрыс. Қуырылған жұмыртқаларды табаққа салыңыз және шөптермен безендіріңіз.
Сипаттамасы ұн 1/2 кесе, сүт 1/3 кесе, өсімдік майы 2 -3 ас қасық, дәміне қарай тұз, шөптер. Екі шикі жұмыртқаның сарысын ақтардан бөліп алыңыз. Ұнды ыдысқа құйыңыз, сүт, май, жұмыртқаның сарысын қосыңыз, тұзбен сүртіңіз, жақсылап араластырыңыз. Белки ұрып, қамырға құйыңыз, тұз қосыңыз және араластырыңыз. Қамырдың консистенциясы қалың қаймаққа ұқсауы керек. Қалған жұмыртқаларды (8 дана) қатты қайнатыңыз, қабығын аршыңыз, екіге бөліңіз және қамырға батырған кезде қатты қуырыңыз. Қуыруға арналған май ретінде тазартылған майды қолданған дұрыс. Қуырылған жұмыртқаларды табаққа салыңыз және шөптермен безендіріңіз.