Картоптан жасалған тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер картоп - 1 кг. ұн - 1/4 кг. жұмыртқа - 2 дана. ұнтақталған крекер - 2-3 ас қасық май - 5-6 ас қасық тұз. бұрыш. Картопты пісіріңіз, қабығын аршып, ет тартқыштан ыстық өткізіңіз немесе шанышқымен езіңіз.
Сипаттамасы Картоп массасын ұнмен, жұмыртқамен, тұзбен араластырыңыз (қалауыңыз бойынша дәміне қарай қара бұрыш қосуға болады) және жақсылап араластырыңыз. Картоп массасы қолыңызға жабыспауы керек. Асхана үстелін ұнмен сүртіңіз және картоп массасынан саусақтың қалыңдығындай ұзын шұжықтар жасаңыз. Содан кейін ұзындығы 4-5 см кесектерге кесіңіз (тұшпараны грек жаңғағының көлеміндей шарлар түрінде де жасауға болады). Оларды тұздалған қайнаған суға салып, қайнаған кезде қайнатыңыз, кастрюльді қақпақпен жабыңыз, олар бетіне қалқып шыққанша. Тұшпараны судан саңылаулы қасықпен алып тастаңыз және ағызыңыз. Ұнтақталған крекерді майға қуырып, аздап тұздап, тұшпараның үстіне құйыңыз. Пісірілген немесе қуырылған етпен бірге ыстық күйінде қызмет етіңіз. Тұшпараны дербес тағам ретінде де беруге болады. Бұл жағдайда массамен суарылған тұшпараны үгітілген ірімшікке немесе ірімшікке себіңіз. Тұшпараны тәттілерге де беруге болады, егер оларға ұнтақталған даршын қосылған ванильді қант себілсе.