Картоп алмұрттары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Картоп - 1, 5 кг, 3 шикі сарысы, үгітілген ірімшік - 80 г, ұн - 100-150 г, өсімдік майы-100 мл, ақжелкен - 2 шоқ, дәміне қарай тұз. Нан пісіру үшін: 2 жұмыртқа, нан үгіндісі-150 г, өсімдік майы - 250 мл.
Сипаттамасы Жуылған тазартылмаған картопты тұзды қайнаған суға батырып пісіріңіз, қабығын аршып, електен ыстықтай сүртіңіз. Үш шикі сарысы мен үгітілген ірімшікті қосыңыз, жақсылап араластырыңыз. Ұнтақталған тақтаға жайыңыз, роликті жасаңыз және биіктігі 5-6 см болатын он бірдей цилиндрге кесіңіз. Пісірілген етті ет тартқыштан өткізіңіз. Майдалап туралған пиязды майға салып, томат пастасы мен етті қосып, ет қызарғанша қуырыңыз. Салмасы шырынды, тұз бен бұрыш болуы үшін ет сорпасымен сұйылтыңыз. Пісірілген картоп цилиндрлерінде ойықтар жасап, етпен толтырыңыз, цилиндрлерге алмұрт пішінін беріңіз, жақсылап шайқалған жұмыртқаға батырыңыз, содан кейін нан үгінділеріне ораңыз. Қызмет көрсетуден бірнеше минут бұрын алмұрттарды табада қыздырылған майға қуырыңыз, табаққа салыңыз, алмұрттың әр жоғарғы бөлігін ақжелкен бұтағымен безендіріңіз. Майдалап туралған жасыл ақжелкенді қыздырылған майға батырыңыз, оны дереу алып тастаңыз және онымен картоп алмұртының үстіне құйыңыз. Оны дербес тағам ретінде, тіскебасар ретінде, томат тұздығымен немесе сиыр немесе бұзау етінен жасалған қуыруға арналған гарнир ретінде беруге болады.