Ханзадаға арналған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер Қамыр үшін: жұмыртқа 5 дана сары май (маргарин) 150 г. қант 200 г. ұн 125 г. какао 2 ас қасық. л бадам немесе басқа жаңғақтар 125 г. пісіру ұнтағы Толтыруға арналған 1 пакет: консервіленген (немесе жаңа піскен) шие 1 банка крахмал 30 г. дайын желатин 1-2 ас қасық. л Крем үшін: Қоюландырылған сүт 1 банка сары май 250-300 г.
Сипаттамасы Сарысын ақтардан бөліп алыңыз. Сарысын бөлме температурасында 1 ас қасық қант пен сары маймен (немесе маргаринмен) көбікке шайқаңыз. Ұнды араластырыңыз, жаңғақтарды (міндетті емес) және қамырға арналған қопсытқышты қосыңыз (оны сірке суымен сөндірілген 1/2 шай қасық ас содасымен алмастыруға болады (онсыз да жасауға болады). Жұмыртқаның ағын тығыз массаға шайқаңыз, біртіндеп қант қосып, қамырға абайлап қосыңыз. Диаметрі 26 см-ден аспайтын серіппелі табаны маймен жақсылап майлап, оған қамырды салыңыз. 200 градус температурада шамамен 40 минут пісіріңіз. Дайын бисквитті қалыптан абайлап алып тастаңыз және оны толық суытыңыз (түнде қалдырған дұрыс). Осы уақытта шиені крахмалмен және аздап шырынмен қайнатыңыз, суытыңыз. Қасықпен бисквиттің ортасын түбі мен қабырғаларының қалыңдығы 3 см болатындай етіп мұқият таңдаңыз. Шие массасын сол жерге салыңыз да, дайын желатинді сол жерге қосыңыз. Желатиннің орнына жидектерді сұйылтылған "Торт желе" пакетімен құюға болады. Бисквит үгіндісінің 2/3 бөлігін қуырыңыз және суытыңыз. Қуырылмаған үгінділермен біріктіріңіз. Қоюландырылған сүтті сары маймен шайқаңыз, бисквит үгіндісімен араластырыңыз және торттың бетіне тегістеңіз.