Хаттунаурит (тағамдар: фин)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 ірі репа, 100 г саволак ветчинасы (қабан, бұғы, аю), 200 г консервіленген жасыл бұршақ, аздап қара бидай қамыры, жұқалап илектелген, тұз.
Сипаттамасы Шалғамның қабығын аршып, ондағы шыңдардың орнында ойықты кесіңіз. Ветчинаны ұсақтап тураңыз, ойықтардың түбін және қабырғаларын сары маймен немесе еріген сары маймен майлағаннан кейін, оларды және бұршақпен шалғамдағы ойықтарды толтырыңыз. Тұз себіңіз, үстіңгі жағын маймен майлаңыз. Шалғамды қамырмен немесе фольгамен өте тығыз ораңыз. Егер қамыр қолданылса, оны маймен майлау керек. Шалғамды 225°C температурада пісіріңіз және пісіру кезінде қамырдың қабығын маймен майлаңыз. Тұмшапештен шығарылған шалқанды қызмет еткенге дейін біраз уақыт қоя тұрыңыз, бірақ оларды жылы күйінде беріңіз.