Жеміс салмасы бар қатпарлы пирожныйлар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 450 г дайын мұздатылған қатпарлы қамыр (10 табақ қамыр), шие компотынан 0,5 банка шие (шамамен 300 г), майлау үшін 1 ақуыз, майлау үшін 1 сарысы, пісіруге арналған майланған қағаз.
Сипаттамасы Қамырды еріту керек. Микротолқынды пешті қосымша микротолқынды пештерді қоспағанда, 180°C ыстық ауада 10 минут қыздырыңыз. Қатпарлы қамыр табақтарының шетін ақуызбен майлаңыз (желімдеу үшін). Шиені төртбұрышты табақтарға біркелкі таратыңыз. Үшбұрышты пішінді пирогтарды жасау үшін салмасы бар қатпарлы қамырдың тілімдерін жабыңыз. Пирогтарды шанышқымен шетінен мықтап қалыптаңыз. Пирогтарды суда сұйылтылған сарысымен майлаңыз. Оларды майланған қағазға, үстіңгі сөреге қойыңыз. 50% және 180°C ыстық ауада 12-13 минут пісіріңіз.