Түтікшелер-жаңғақ орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сізге 400 г ұн, 175 г қаймақ, 100 г сары май, 200 г аршылған жаңғақ, бір стақан түйіршіктелген қант, бір ас қасық бал, жұмыртқаның сарысы, жарты шай қасық даршын, дәміне қарай тұз қажет. Сары майды 15 минут шайқаңыз. Содан кейін қаймақ, ұн, тұз қосыңыз. Араластырыңыз және алынған қамырды ас қасық үстіне қойыңыз. Жаңғақтарды табаға аздап қуырып, ет тартқыштан өткізіңіз. Түйіршіктелген қант, бал және даршынмен араластырыңыз. Қамырды кішкене бөліктерге бөліп, әрқайсысын жабысып қалмас үшін ұн себілген қалыңдығы 5 мм шеңбер түрінде жайыңыз. Толтырманы шеңберлерге біркелкі таратыңыз және орамдарды ораңыз. Бетін жұмыртқаның сарысымен майлап, пештегі пісіру парағында 190-200 градус температурада шамамен 30-35 минут пісіріңіз.