Қаймақ пен сүзбе қосылған кеспе кәстрөлі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Ұн-350 г, 4 жұмыртқа, май-50 г, сүзбе-350 г, қант - 50 г, қаймақ - 250 мл, ванилин, қабығы 1 лимон, тұз.
Сипаттамасы Ұннан, екі жұмыртқадан, аздап судан, тұздан кеспеге қамыр илеп, оны 15 минутқа қалдырыңыз. Тез-то жұқа етіп жайып, үлкен кеспелерді кесіңіз. Оны кептіріп, қайнаған суға салып пісіріңіз (15 минут). Дайын кеспені елекке лақтырып, салқын сумен жуыңыз. Кеспені сүзбе, ваниль, лимон қабығы, сары май (25 г), сарысы мен қантпен шайқалған ақуыздармен араластырыңыз. Массаны майланған кастрюльге салыңыз да, орташа отта шамамен 20 минут пісіріңіз. Қаймақпен бірге қызарған кастрюльге қызмет етіңіз.