Ет қосылған кеспе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер сиыр еті (целлюлоза) 250 г, жүрек 250 г, өкпе 250 г, бауыр 250 г, үй кеспесі 300-400 г, пияз 2, жұмыртқа 2, май 80 г, нан үгіндісі 1/2 кесе, қаймақ 1/2 кесе, ұнтақталған бұрыш, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Үйдегі кеспені "Сорпалар" бөлімінде сипатталғандай дайындаңыз. Оны тұзды суға қайнатыңыз, сары маймен дәмдеңіз және ұрылған жұмыртқамен араластырыңыз. Өкпені, жүректі, бауырды пісіріңіз, етті ұсақтап тураңыз және қуырыңыз. Барлық ет өнімдерін кеспеден 2 стакан қайнатпамен құйып, қақпақ астында 15-20 минут қайнатыңыз. Сорпадан ет пен ішімдіктерді алып тастап, ет тартқыштан өткізіп, оларға қуырылған пияз, бұрыш, тұз қосып, араластырыңыз. Пісіру парағын маймен майлап, үстіне кеспе мен ет өнімдерін қабаттап салыңыз, сонда астыңғы және үстіңгі қабаттар кеспеден жасалады. Кеспеге нан үгіндісін себіңіз де, қаймақ құйыңыз. Науаны алдын ала қыздырылған пешке салыңыз да, 20--25 минут пісіріңіз.