Шаруа борщы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 1,6 кг. - сиыр еті. 4 - үлкен сәбіз. 4 - ақжелкеннің тамыры. 4 - балдыркөк тамыры. 350 гр. - майлар. 75-80 - бұршақ дәндері. Қызанақ. 400 гр. - қаймақ. Квас, тұз, бұрыш, дәміне қарай шөптер.
Сипаттамасы Ет сорпасына жолақтарға кесілген сәбізді, ақжелкен мен балдыркөк тамырын, сондай-ақ 3-4 бөлікке кесілген бұршақ дәндерін саламыз. Содан кейін қырыққабатты тар "кеспемен" ұсақтаймыз. Борщ қайнатылған кезде, майға аз мөлшерде сорпамен қайнатылған тілімдерге кесілген және қуырылған қызанақты қосыңыз. Тағы 5-6 минут қайнатамыз. Содан кейін табаны оттан, тұздан, бұрыштан дәміне қарай жылжытамыз, шөптерді қосамыз, 25-30 минут қайнатамыз және қаймақпен дәмдейміз. Бұған дейін борщқа бірнеше стакан квас құюға болады.