Колраби қосылған қуырылған үйрек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 2 үйрек балапаны, пияз - 3 бас, колраби - 6-8 дана, сары май - 1 ас қасық, өсімдік майы - 150 мл, ұн -1/2 ас қасық, қара шарап - 1 кесе, лавр жапырағы, қант - 1 шай қасық, ет сорпасы - 1 кесе, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Өңделген және жуылған үйректерді тұздап, кастрюльге қыздырылған майға қуырыңыз, содан кейін кастрюльге екіге бөлінген пиязды салыңыз, кастрюльді қақпақпен жауып, пешке 45 минутқа қойыңыз, мезгіл -мезгіл шырын құйып, үйректерді айналдырыңыз. . Колрабидің қабығын аршып, тілімдерге (алма тәрізді) турап, үстіне су (1/2 кесе) құйып, жартылай дайын болғанша пісіріңіз. Бөлек кастрюльге бір қасық сары майды қыздырып, оған түйіршіктелген қантты қызартып, колраби салып, шарап (1/2 кесе) құйып, қазанды қақпақпен жауып, қайнатыңыз. Дайын үйректерді бөліктерге бөліп, колраби мен пиязбен бірге табаққа салыңыз. Үйректердің астындағы тұздықты майсыздандырыңыз, қалған шараппен және ет сорпасымен сұйылтыңыз, майсыз қуырылған ұн қосыңыз, 15 минут қайнатыңыз және ағызыңыз. Тұздықты үстелге бөлек қайықта бөлек қызмет етіңіз.