Етпен толтырылған колраби
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Сиыр еті-200 г, шошқа еті-200 г, колраби-10-15 дана, пияз - 1 бас, күріш - 50 г, томат пастасы - 50 г, көкөніс (немесе май) - 100 мл, ақжелкен мен аскөк, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Тұздық үшін: сары май-1 ас қасық, ұн-1, 5 ас қасық, сүйек сорпасы немесе су - 1л, қаймақ - 5 ас қасық.
Сипаттамасы Колрабиді тазалаңыз, үстіңгі бөлігін кесіңіз және өзегін алыңыз. Жуылған етті тартылған пиязбен бірге тартқыштан өткізіп, күйдірілген күріш пен туралған ақжелкенді араластырыңыз, тұз бен бұрыш қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Колрабиді тартылған етпен толтырыңыз, барлық жағынан қызарғанша қуырыңыз және таяз табаға салыңыз. Колраби қуырылған майға маймен араластырылған томат пастасы мен ұнды салыңыз, сүйек сорпасымен немесе қайнаған сумен сұйылтыңыз. Алынған тұздықты тұзбен дәмдеңіз, колрабиге құйыңыз және баяу отта пісіріңіз. Дайын дерлік колрабиді пешке 20 минутқа қойыңыз. Үстелге қышқыл сүтпен немесе жаңа қаймақпен бірге қайықта қызмет етіңіз.