Картоп езбесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер картоп - 15 дана. сүт - 1 стакан сары май - 1-2 ас қасық қытырлақ - 100 гр. тұз.
Сипаттамасы Қайнатылған картоп жұмсақ болған кезде ол қайнайды, суды ағызады. Картопты ағаш ұсақтағышпен езіп, май, тұз, ыстық сүт қосып, жақсылап езіңіз. Пюре кесектерсіз, ақ және үлпілдек болып шығуы керек. Табада еріген қытырлақтарды үстіне жақсылап құйыңыз. Сары майдың орнына картоп пюресіне шошқа майын салуға болады. Егер пюре кастрюльге немесе қандай да бір ыдысты аяқтауға арналған болса, тағы 1-2 жұмыртқаның сарысын қосқан жөн. Ал дәмін жақсарту үшін бір-екі ас қасық қаймақ қосуға болады.