Балық орамжапырақтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 600 г треска филесі, қырыққабат, 250 мл су, 80 г бекон майы, 2 пияз, 125 мл құрғақ ақ шарап, 4 шай қасық майоран, томат тұздығы, лимон шырыны, паприка, тұз.
Сипаттамасы Қырыққабатты жеке жапырақтарға бөліп, жуып, 12 жапырақты шыны ыдысқа салыңыз. Тұз себіңіз, 100 мл су құйыңыз, кастрюльді қақпақпен жабыңыз және 70% температурада 5 минут пісіріңіз, содан кейін жапырақтарды алып тастаңыз және құрғатыңыз. Филе үстіне тұз, паприка және майоран себіңіз. Үш қырыққабат жапырағын бірінің үстіне бірін қойыңыз. Балықты бөліктерге бөліңіз, жапырақтарға жайыңыз, қырыққабат орамдарын ораңыз және оларды жіптермен байлаңыз. Беконды текшелерге кесіңіз, туралған пиязбен араластырыңыз, кастрюльге салыңыз және 100% температурада 2 минут қыздырыңыз. Беконға қырыққабат орамдарын салып, су мен шарапты құйып, кастрюльді қақпақпен жауып, 100% температурада 12 минут қайнатыңыз. Содан кейін көгершіндерді алып тастап, қызанақ соусымен бірге қызмет етіңіз.