Түрік тіліндегі қырыққабат орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Басты ақ орамжапырақ 150, қой еті 120, басты пияз 40, сәбіз 40, ақ нан (Суланған және сығылған) 10, күріш 10, өсімдік майы 10, қой сорпасы 250, томат пюресі 30, қызыл бұрыш 10, тұз.
Сипаттамасы Орташа мөлшердегі қырыққабат жапырақтары бірнеше минут бойы бумен пісіріледі (Олар жұмсақ болып, оңай оралуы керек), салқын сумен құйылады және экспрессияланады. Пісірілген қой еті ет тартқыштан өткізіледі. Қайнатылған құрғақ күрішпен, сары майға бұқтырылған пиязбен, суланған және сығылған ақ нанмен, ақжелкенмен, тұзбен және қызыл бұрышпен араластырыңыз. Фаршты араластырады, жапырақтарға жайып, орамжапырақ орамдары түрінде орайды. Кәстрөл өсімдік майымен молынан майланған, оның түбіне туралған пияз бен сәбіз себіліп, үстіне қырыққабат орамдары салынады. Пеште қырыққабат орамдарын аздап қызартып болғаннан кейін, қой етінің сорпасын құйып, аздап томат пюресін қосып, майланған қағазбен жауып, қалыпты температурада жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде қырыққабат орамдарының үстіне қабығы аршылған лимон тілімдері салынып, лимон шырыны қосылған қайнатылған сорпаның үстіне қалың құйылады.