Ашытылған немесе жаңа піскен қырыққабаттан жасалған орамжапырақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кішкене бас қырыққабат немесе жаңа қырыққабат, 400 г сүйексіз сиыр еті, 1 стакан қайнатылған күріш, 6 пияз, 2 стакан ет сорпасы, 1 стакан қаймақ, 1 ас қасық. дәміне қарай қасық май, тұз, бұрыш және лимон шырыны.
Сипаттамасы Сиыр еті мен 3 пиязды ет тартқышқа, тұзға, бұрышқа ұсақтап тураңыз, қайнатылған күрішті қосып жақсылап араластырыңыз, қырыққабат жапырақтарына салып, конвертке ораңыз. Қалған 3 пиязды ұсақтап тураңыз, майға қуырыңыз. Толтырылған қырыққабатты терең табаға салыңыз, үстіне ет сорпасын құйыңыз, қуырылған пиязды қосып, қақпағын жауып, баяу отта қайнатыңыз. Қырыққабат орамдары дайын болған кезде қаймақ құйып, қайнатыңыз. Басқа күнге қыздырылған бұл қырыққабат орамдары сол күні пісірілгенге қарағанда салыстырмалы түрде дәмді. Сол сияқты, сіз жаңа қырыққабаттан қырыққабат орамдарын дайындауға болады. Ол үшін қырыққабат жапырақтарын қайнаған сумен күйдіріп, тартылған етке аздап лимон шырынын немесе суда сұйылтылған лимон қышқылын қосу керек.