Украиндық қырыққабат орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қырыққабат, тартылған ет, қайнатылған күріш, жасыл бұрыш, ақжелкен, томат тұздығы. Қырыққабат жапырақтарын тұзды суға қайнатыңыз, ағызып, сәл салқындатыңыз. Толтырманы дайындаңыз, салқындатылған қайнатылған күріш, бұрыш, ақжелкен мен майға қуырылған пиязды тартылған етке (шошқа етінің жартысы сиыр етімен) қосыңыз. Араластырыңыз, тұз, бұрыш қосыңыз. Фаршты қырыққабат жапырақтарына ораңыз. Қырыққабат жапырақтарын ыдыстың түбіне салыңыз да, қырыққабат орамдарын бүктеңіз. Томат тұздығын (шырынға шамамен 500 гр. ұнтақталған қызанақ) қырыққабат қайнатылған сумен аздап сұйылтыңыз және қырыққабат орамдары салынған ыдыстарға құйыңыз. Үстіне жапырақтарды жауып, баяу отта шамамен бір сағат қайнатыңыз. Соңында қаймақ қосыңыз.