Жылдам дайындалатын орамжапырақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қырыққабаттың басын жапырақтары бойынша бөлшектеңіз, қайнаған суға құйыңыз, оны шамамен 5 минут ұстаңыз. Туралған етті майдалап туралған шөптермен, сондай-ақ майдалап туралған пиязбен араластырыңыз, алынған тартылған етке жуылған күріш пен дәмдеуіштерді (қантты қоса алғанда) қосыңыз. Пісіруге арналған өте терең емес ыдысты сары маймен майлаңыз, нан үгіндісіне себіңіз. Пішіннің түбіне түбін жабу үшін қырыққабат жапырағын салыңыз. Содан кейін тартылған еттің бір бөлігі, содан кейін - қайтадан қырыққабат жапырақтары және т.б. соңына дейін. Қырыққабат жапырақтарын соңғы қабатқа салыңыз. Қаймақ пен ұн тамшыларының қоспасын құйыңыз. 180 градусқа дейін қыздырылған пешке салыңыз. Тендерге дейін шамамен 50 минут пісіріңіз. Егер үстіңгі жағы күйе бастаса, фольгамен немесе пергаментпен жабыңыз. Сиыр еті 500 г. Қант 1 шай қасық. Дәміне қарай тұз бұрышы жасыл күріш (қайнатылмаған) 3-4 ас қасық. л. пияз 1 дана. жас қырыққабат 1 бас қырыққабат (кішкене) нан үгіндісі қаймақ 1 стакан ұн 1-2 ас қасық. л.