Жаңа қырыққабаттан жасалған жалқау қырыққабат сорпасы.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сиыр еті 1200 г Қырыққабат 1 бас Балдыркөк және пияз Пияз майы 1/2 ас қасық. л Ұн 1/2 ас қасық. л Аршып, жаңа қырыққабаттың басын 8 бөлікке және тамырдың бір бөлігіне кесіңіз (балдыркөк. пияз, ақжелкен және пияз), пиязды аршып, қайтадан кастрюльге салыңыз. Содан кейін кастрюльге сиыр етінің бір бөлігін салыңыз, үстіне су құйыңыз және жарқылдаңыз. Қайнаған кезде сиыр етін суық суға салып, жуып, бөліктерге бөліп, тақтаға кесіңіз. Қырыққабатқа арналған кастрюльге салыңыз, майлық арқылы сүзілген сорпаны құйыңыз. Дәміне қарай тұз, дәмдеуіштер қосыңыз, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Қызмет көрсетуден 15 минут бұрын 1/2 ас қасық ұнды сары майға құйыңыз, сорпамен сұйылтыңыз, қырыққабат сорпасына құйыңыз, қайнатыңыз, майды жоғарыдан алыңыз да, кішкене туралған жасыл ақжелкен мен бұрышты төмендетіңіз.