Қаймақпен бұқтырылған қызылша
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 500 г қызылша, 1 сәбіз, ақжелкен немесе балдыркөк, 1 шай қасық. сірке суы мен қант, 1 стакан қаймақ, 1 ас қасық. л ұн, 2 ас қасық. л мас- ла. Тазартылған және жуылған қызылшаны, сондай -ақ сәбізді, ақжелкенді немесе балдыркөкті жолақтарға кесіңіз, кастрюльге салыңыз, май құйыңыз, сірке суын және аздап су құйыңыз, араластырыңыз және көкөністер күйіп кетпеуін қадағалап, дайын болғанға дейін қақпақпен қайнатыңыз. . Көкөністер дайын болған кезде (әдетте бұқтыру 45-60 минутқа созылады) ұнды салып, жақсылап араластырыңыз, қаймақ, тұз, қант, лавр жапырағын қосып, қайтадан араластырып, 10 минут қайнатыңыз.