Ақ қырыққабат қосылған қырыққабат орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қырыққабаттың басын (750 г) бөлек жапырақтарға бөліп, қалың сабақтарын пышақпен кесіңіз. Лимон қышқылымен тұздалған қайнаған суға құйып, 10 минутқа қалдырыңыз. Қыздырылған майға (1/2 кесе өсімдік майы) күрішті (1 кесе күріш) және пиязды (2-3 бас) қуырыңыз. 2-3 ас қасық құйыңыз. қасық су (немесе қызанақ шырыны) және күріш ісінгенше отта ұстаңыз. Оттан алғаннан кейін майдалап туралған қызанақпен (300 г) және туралған ақжелкенмен араластырыңыз. Дәміне қарай бұрыш пен тұз қосыңыз. Осы тартылған етпен қырыққабат жапырақтарынан қырыққабат орамдарын ораңыз. Терең ыдысқа салыңыз, сумен сұйылтылған қызанақ шырынын жартысына дейін құйыңыз, үстіне фарфор табақпен басыңыз және қақпақпен баяу отта 1 сағат қайнатыңыз. Вегетариандық