Күріш қосылған қалақай
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қалақайларды (500-700 г) сұрыптап, күйдіріп, суды ағызып, тұздап, 1 сағат ұстаңыз, содан кейін суық сумен шайыңыз, тұндырыңыз және майсыз 2-3 минут қайнатыңыз. Өсімдік майын (1/3 кесе), туралған жасыл ақжелкенді (2 ас қасық), ұнтақталған қызыл бұрышты (1 шай қасық) және күрішті (1 кесе) қосыңыз. 3 кесе тұздалған қайнаған суға құйып, күріш ісінгенше баяу отта ұстаңыз. Суық суға сұйылтылған ұнды құйыңыз (1-2 шай қасық). Қайнатыңыз және 3-4 минуттан кейін оттан алыңыз. Қышқыл сүттен, туралған сарымсақтан және туралған аскөктен жасалған тұздықпен бірге қызмет етіңіз.