Ақ тұздықта бұқтырылған балдыркөк
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Аршылған балдыркөкті (1 кг тамыр) текшелерге кесіп, туралған жапырақтармен (бір тамырдан) және өсімдік майымен (2-3 ас қасық) жұмсақ болғанша қайнаған тұзды суға салып қойыңыз. Шарап қосыңыз (1/2 кесе құрғақ ақ шарап). Сары майдан (40 г) және ұннан (3 ас қасық қасық) шар жасап, балдыркөкке қосыңыз. Ақырын араластырыңыз және баяу отта 10 минут ұстаңыз. Тұз себіңіз, лимон шырынын себіңіз және үгітілген лимон қабығын себіңіз.