Қима-шурпа (Сорпа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті 60, асханалық маргарин 10, күріш 30, картоп 95, сәбіз 15, пияз 20, жұмыртқа 1/4 дана., қышқыл сүт 30, бұрыш, шөптер, тұз.
Сипаттамасы Сорпаға сарымсақпен туралған шикі картопты салып, жартылай дайын болғанға дейін қайнатады, содан кейін майдалап туралған пияз, сәбіз және кийма (Фрикаделькалар) енгізеді. Кийма үшін ет тартқыштан екі рет өткізіледі, шикі жұмыртқа қосылады, тұз бен бұрыш қосылады. Қызмет көрсету кезінде шурпаға бөлек бұқтырылған күріш, қышқыл сүт және шөптер салынады.