Ирланд тілінде бұқтырылған бұзау еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Бұзау еті 200, май 10, пияз 15, пияз 10, балдыркөк 10, сәбіз 10, картоп 120, қырыққабат 80, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Бұзау етін текшелеп турап, қайнаған суға 5-10 минут қайнатады, сосын салқын сумен жуады. Пияз және пияз, балдыркөк (Тамыр) және сәбіз тілімдерге кесіліп, қатты қыздырылған майға салынып, қуырылады. Тұз бен бұрыш себілген ет қосылады, бәрі араластырылады және ет бөліктері сәл қызарғанша қуыруды жалғастырады. Етті жабу үшін жеткілікті мөлшерде сорпа құйылады және мезгіл-мезгіл араластыра отырып, жабық ыдыста жартылай дайын болғанға дейін бұқтырылады. Содан кейін кесілген картопты, жаңа қырыққабатты (кішкене кесектерге кесіп, ағартылған) салып, барлығын жұмсақ болғанша баяу отта қайнатуды жалғастырыңыз. Үстелге қызмет ете отырып, бұқтырылған кезде алынған тұздықпен құйыңыз.