Балықшы бекіресі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Балық 200, пияз 50, өсімдік майы 10, ұн 5, қызанақ 40, саңырауқұлақтар 50, сарымсақ 2, ақжелкен 5, лавр, хош иісті бұрыш қара бұршақ 0,5, тұз.
Сипаттамасы Балықты бөліктерге бөліп, тұздайды. Пиязды өсімдік майына қуырады, ұн қосады, бәрін бірге қуырады және үгітілген қызанақты, жолақтарға кесілген қайнатылған жаңа піскен немесе құрғақ саңырауқұлақтарды қосады, бәрін тұздайды және араластырады. Балықты терең табаға немесе қуыруға арналған табаға салып, езілген сарымсақ, ақжелкен, лавр жапырағы, қара бұрыш бұршағын қосып, тұздықпен жауып, орташа қыздырылған пеште 30 минут пісіреді.