Толтырылған шошқа етінің сүбесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа етінің филесі 200, алма 30, қара өрік 20, сары май 15, кілегей 50, сорпа 100, крахмал, тұз.
Сипаттамасы Филе ұзынынан кесіледі, ұрылады, үстіне жұмсақ қара өрік пен тілімдерге кесілген алма салынады. Дайындалған етті кесектің ұзындығы бойынша орама түрінде домалақтап, жіппен мықтап байлайды. Алынған орамды қатты қыздырылған майға қуырады, содан кейін тұздайды, су қосады, кілегейдегі крахмал ерітіндісімен құйып, дайын болғанға дейін бұқтырады. Орам жіптен босатылады, қалыңдығы 1,5-2 см тілімдерге кесіледі, тұздықпен құйылады және картоппен немесе ұсақталған күрішпен бірге беріледі.