Шыртан (Ет өнімі)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қой етінің асқазаны 500, қой еті 1950, сарымсақ 10, бұрыш, лавр, тұз. Өңделген қой етінің асқазаны шикі қой етімен толтырылады, кесектерге кесіліп, сарымсақ, лавр, тұзбен дәмделеді, тесігі тігіледі, бұйым тұзбен сүртіледі, тігісі төмен қаратып пісіру парағына қойылады және қызарғанша 3-4 сағат пісіріледі. қыртысы. Ыстық күйінде беріледі. Шыртанды ұзақ уақыт сақтау үшін 1,5 сағат бойы қайтадан пісіреді, салқындатады және 1 сағат бойы қайтадан пісіреді. Бұл өңдеу арқылы ыдысты салқын жерде ұзақ уақыт сақтауға болады.