Орыс тіліндегі шошқа етінен жасалған орама
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер майсыз шошқа еті 800 г, жаңа піскен шошқа майы 300-400 г, шошқа құлағы, пияз 2, сарымсақ 2 бас, ұнтақталған қара бұрыш 1/2 шай қасық, насыбайгүл, зире, лавр жапырағы, қалампыр, дәміне қарай тұз, шошқа асқазаны, сірке суы 3%-1 кесе.
Сипаттамасы Ет, шошқа майы, дайындалған шошқа етінің құлағын ет тартқыштан өткізіп, туралған пиязды, ұсақталған сарымсақты, бұрышты, тұзды, насыбайгүлді, зирені қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Фаршты жақсы өңделген және жуылған шошқа асқазанына салыңыз да, асқазанды екі жағынан байлап қойыңыз. Асқазанды кастрюльге салыңыз, сірке суын, лавр жапырағын, қалампыр, тұз қосып, жұмсақ отта жұмсақ болғанша пісіріңіз (шамамен 2 сағат). Пісірілген асқазанды сорпадан шығарып, пресс астына қойыңыз (сәл тегістеп) және толық суығанша қалдырыңыз. Қызмет көрсетер алдында асқазанды сорпада жылытыңыз және тегіс кесектерге кесіңіз. Гарнир ретінде бұқтырылған қырыққабатқа, қайнатылған картопқа қызмет етіңіз, асқазан қайнатылған сорпаның үстіне құйыңыз.