Гайин эль галми (Қой етінен жасалған гуляш)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Қой еті 250, өсімдік майы 25, сарымсақ 5, пияз 50, қызанақ.
Сипаттамасы Шпатель немесе қой етінің ветчинасы гуляш сияқты кішкене кесектерге кесіледі. Терең, ауыр кастрюльде (Қаз қазығы) өсімдік майы қыздырылып, оған ет қуырылады. Ұнтақталған сарымсақ, майдалап туралған пияз, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, лавр, қалампыр, ақжелкен, шафран, зімбір, майдалап туралған қызанақ немесе томат пастасын қосып, араластыра отырып, бірнеше минут қайнатыңыз. Содан кейін су құйылады, қақпақпен жабылады және бұқтырылады, ет жұмсақ болғанша шамамен бір сағат бойы араластырылады. Тілімдерге кесілген пиязды өсімдік майына қызарғанша қуырады, мейізді жарты сағат бойы жылы суға салып, бадамды майға қуырады және осының бәрін бірге ет қосылған кастрюльге салады. Араластырғаннан кейін кастрюльді ыстық пешке 15 минутқа қойыңыз (Ыдыс үстіңгі жағында құрғақ болуы керек). Ыдысты салқын жұмыртқалардың жартысымен безендіре отырып, кастрюльге үстелге беріледі.