Бекіре тұқымдас бәліш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр үшін: ұн 350, қант 10, май 30, жұмыртқа 1 дана., ашытқы 12, су 140, тұз 5, тартылған ет үшін: шикі бекіре 400, пияз 10, жұмыртқа 2 дана., тұз 5, май 20.
Сипаттамасы Бекіре балығын күйдіреді, қабығын аршып, ыдысқа звеноларға салады, су құйып, тұз қосып, рұқсат береді. Сілтемелер қалыңдығы 0,5 см кесектерге кесіледі. Қамырдан жасалған ашытқы қамыры екіге бөлінеді және тексеруден кейін екі үлкен қабат жайылады. Қабат ұнға себіліп, илектеу түйреуішке оралып, майланған пісірме табаққа ауыстырылады, үстіне туралған қатты пісірілген жұмыртқа қабаты, бекіре тілімдері және аздап қуырылған пияз салынады. Толтырма қамырдың екінші қабатымен жабылады, пирогтың шеттері қысылады, жоғарыдан тесіктер жасалады. Бәлішті пеште 210-230 градус температурада пісіріңіз. Дайын пирог бөліктерге бөлінеді. Балықты жіберуден қалған сорпа сүзіледі. Балықтың рационынан қалған сорпа аскөк пен сары май қосып, кеселерде беріледі. Бәліш бөлек беріледі.