Құлағы бар саңырауқұлақ сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Құлаққа арналған: пияз 20, кептірілген ақ саңырауқұлақтар 20, өсімдік майы 15, бидай ұны 50, сорпаға: бидай ұны 10, сірке суы (3%) 8, тұз.
Сипаттамасы Кептірілген саңырауқұлақтар қайнатылады және туралған пиязбен біріктіріледі. Саңырауқұлақ сорпасында сірке суымен дәмделген пюре тәрізді ұн сорпасы дайындалады. Ашытқысыз, тік қамырдан құлақтарды (Тұшпара тәрізді) тартылған саңырауқұлақпен пішіндейді, өсімдік майына қуырады және қызмет еткен кезде табаққа салады.