Шурашан желе (Жарма қосылған желе)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Аяқ, бас, қырқу 100, су 250, пияз 5, бидай немесе арпа жармасы 5, лавр, бұрыш, тұз. Өңделген қойдың бастары мен аяқтары, кесінділері жуылады, кесектерге кесіледі, суық сумен құйылады, пияз қосылады және көбікті алып тастап, 6 сағат бойы баяу отта қайнатылады. Пісіру аяқталғанға дейін 1,5 сағат бұрын сынықтар қосылады. Содан кейін целлюлозаны қосалқы өнімдерден алып тастайды, ұсақтап турайды немесе ет тартқыштан өткізеді, сорпамен және жармамен біріктіреді, дәмдеуіштермен дәмдейді, 40-50 минут қайнатады және желе қалыптарға құйылады.