Туслама
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 артқы сирақ, сиыр еті - 2 кг, сарымсақ тұздығы, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Бөртпелер мен тыртықтарды мұқият тазалап жуыңыз, қайнаған сумен қайнатыңыз, қайтадан шайыңыз, салқын сумен жауып, қатты отта пісіріңіз. Су қайнаған кезде көбікті, тұзды алып тастап, шамамен 8 сағат пісіріңіз. Осы уақыт ішінде сорпа қатты қайнап, желатинді болуы керек. Ет сүйектен оңай шығып, сорпа бастапқы мөлшердің 1/4 бөлігіне дейін қайнаса, Туслама дайын болады. Ет пен трипені текшелерге (2-3 см3) турап, сорпамен бірге қызмет етіңіз. Сарымсақ тұздығын бөлек қайыққа салыңыз.