Сары май қосылған қалақай пюресі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қалақай майы қосылған қалақай пюресі Қалақай - 2 кг, бидай ұны - 50 г, пияз - 150 г, өсімдік майы - 50 г, желкек, дәміне қарай тұз Жас қалақайдың жуылған жапырақтары жұмсақ болғанша тұзды суға қайнатылады, дуршлагқа тасталады, су ағызылады, ұнтақталады, ұнға себіледі, қалақай сорпасын қосады, араластырады және қайтадан қайнатады, көлемі ұлғайғанша үздіксіз араластырады. Содан кейін өсімдік майына қуырылған үгітілген желкек, пияз қосып, араластырыңыз да, ыдысқа дәмдеуіш ретінде қызмет етіңіз.