Шығанақ балығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 10 минуттан кейін филені алып тастаңыз, ал сорпаны жеңілдетіңіз. Сорпаны балық салынған қалыпқа құйыңыз (немесе - содан кейін, қатайғаннан кейін).
Сипаттамасы Аспикті дайындаудың жалпы ережелері: балықты ішектен шығарады, жуады, тазалайды. Балықты филеге бөлгеннен кейін барлық қалдықтар (сүйектер, тері, қанаттар, бас, !желбезек емес!) су құйып, қайнатады. Алдымен - қайнатуға рұқсат етіңіз, көбікті алыңыз, содан кейін - баяу отта, туралған пиязды, балдыркөк тамырын қосып. Содан кейін - сорпаны сүзіп алыңыз, + тұз, қайтадан қайнатыңыз және балық филесін сорпаға салыңыз. Қақпақты жабыңыз және аздап қайнатқаннан кейін оттан алыңыз. Лимон тілімдерімен, шөптермен, қайнатылған көкөністермен безендіріңіз. Содан кейін - тоңазытқышқа салып, қатып қалуына мүмкіндік беріңіз.