Кукси
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Әрі қарай, сорпаны дайындаймыз. Сорпаны дайындаймыз, салқындатамыз. Оны майсыздандыру керек. Сондықтан май қатқанша суытыңыз. Май қатайған кезде оны алып тастаңыз. Сорпаны дәмдеңіз. Қиярды жолақтарға кесеміз. Бір орташа қияр әдетте 2-2,5 литр сорпаға кесіледі.
Сипаттамасы Бұл өте қарапайым. Барлық мәселе Ташкенттің аптап ыстығында ыстық сорпаны қалай салқындату керек. Сонымен: Ең бастысы - кеспе. Өрмекші кеспе болуы керек. Ташкенттегі достарымыз бізге жіп тәрізді жіңішке шар тәрізді қытай кеспесін әкелетін. Жақсы дайындалған үй кеспесі өте қолайлы - кесілген, ұсақталған (арнайы станоктарда) немесе тартылған - бәрібір. Еуропалық кеспе, мысалы, "Спагетти", нашар. Тұз, қызыл және қара бұрыш, кинза, соя соусы, сарымсақ - дәміне қарай. Сорпаның орнына салқындатылған суды қолдануға әбден болады, әрине, суды пайдалану кезінде қауіпсіздік шараларын сақтай отырып :)). Содан кейін сіз қиярдан басқа үш қызанақты (терісі жоқ) сол жерге сүртуге болады. Сорпадан алынған ет жұқа тілімдерге кесіліп, соя соусымен жабылады. Тұздықты алдымен дәмдеуіштердің стандартты жиынтығымен дәмдеу керек: сарымсақ, қызыл және қара бұрыш, кинза. Қияр салаты дайындалады. Сәбіз салаты сияқты, тек қосымша соя соусы. Қайнатылған кеспе қасаға салынып, сорпамен құйылады, үстіне 2-3 тілім ет және аздап қияр салаты салынады. Бұл, былайша айтқанда, негізгі нұсқа. Ал содан кейін сіздің қиялыңыз жұмыс істейді. Қияр салатының орнына жасыл шалғамнан немесе қырыққабаттан салат дайындауға болады. Сіз қырыққабатты бұқтыра аласыз. Етті қайнатуға емес, қуыруға болады (маған көбірек ұнайды). Сіз жұмыртқа сабанын дайындауға болады. Жұмыртқаны тұзбен жақсылап шайқаңыз. Бұл сөйлеушіден жұқа құймақ жасаңыз, оларды жұқа жолақтарға кесіңіз. Күнжітті қуыруға және ұнтақтауға болады. Ыдыс суық болуы керек, ыстықта жейді. Ұзындығы бір метрден асатын кеспені шанышқымен орауға тырысу - менің ойымша, бұл ақылсыз.:))) Сондықтан, анам айтқандай, тамақ ішу кезіндерюылдап, хылдауға тыйым салынбайды.:))) Жалпы айтқанда, кукси ұзақ уақыт бойы дайындалады және жарық жылдамдығымен жейді.