Ерітілген ірімшіктерден жасалған салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 өңделген ірімшік, 4-5 түйір сарымсақ, 2-3 қайнатылған жұмыртқа, 1 банка майонез.
Сипаттамасы Ерітілген ірімшіктер ұсақ үккіште сүртіледі (егер ірімшіктер пластик - үкі қорапшасында болса, онда оларды тек қасықпен езіңіз), сарымсақ майдалап туралады немесе сарымсақ бастырғышында ұсақталады, майдалап туралған жұмыртқалар кесіледі және осының бәрі ірімшіктерге қосылады, жақсылап араластырылады және алынғанға қосылады, бірте-бірте майонез. Майонез тым көп болмауы керек, массасы қалың болып шығуы керек (әдетте маған банканың 3/4 бөлігі қажет), дәміне қарай тұз. Сіз сондай-ақ келесі әрекеттерді орындай аласыз: біз бірнеше орташа қызылшаны қайнатамыз, қабығын аршып, спиральмен кесеміз, сонда қызылша шарының орнына біз серпентин тәрізді зат аламыз. Осындай үлкен серпентиндердің бірін (алынған қызылшадан) үш бөлікке бөлеміз және әр бөліктен раушан гүлін бұраймыз, оның ішіне сол ірімшік-майонез массасын саламыз. Ең бастысы - жыланды өте жұқа етіп кесу. Әрбір раушан гүлін салат жапырағына салуға болады - тәрелкеде - 4-5 раушан. Бұл дәмді және әдемі болып шығады.