"Разносол" салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ақ немесе қызыл қырыққабат 70 г, алма 40 г, болгар бұрышы 50 г, жүзім 70 г, су 400 г, сарымсақ 20 г, қалампыр 2 г, пияз 20 г, сірке суы 9% 70 г, түйіршіктелген қант 15 г, тұз 15 г, бұрыш қара бұршақ 7 г, лавр жапырағы 2 дана, зәйтүн майы 20 г, ақжелкен 10 г.
Сипаттамасы Көкөністерді маринадтауға дайындау: - қырыққабаттың басын сабағын алмай төрт бөлікке бөліңіз. - алманың өзегін алып тастаңыз және оларды тазалаңыз. - болгар бұрышынан тұқымдарды сабағынан алып тастаңыз және оны тілімдерге бөліңіз. - жүзімді кішкене шоқтарға сұрыптаңыз. - дайындалған жемістер мен көкөністерді өте ыстық тұзды ерітіндімен жауып, екі күн қайнатыңыз. Дайын алмаларды тілімдерге, бұрыштарды үлкен жолақтарға кесіңіз. Қырыққабаттан сабақты кесіп, оны жапырақтарға бөліп алыңыз. Жүзім шоқтарын кішкене табақтарға бөліп алыңыз. Салат ыдысына алма тілімдері мен бұрышты әдемі етіп салыңыз. Қырыққабат жапырағынан раушан гүлін орап, ортасына қойыңыз, жанына жүзім шоқтарын қойыңыз. Сіз "Тұзды" жаңа піскен шөптердің бұтақтарымен безендіре аласыз.