Александрия тіліндегі қызыл мулька
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қызыл муллет 150, қызанақ 80, сарымсақ 2, өсімдік майы 20, туралған ақжелкен 5, крекер 5, тұз.
Сипаттамасы Қызанақтар қабығы мен тұқымынан тазартылады, әрқайсысы төрт бөлікке кесіледі және ұсақталған сарымсақ, тұз және туралған ақжелкен қосылған өсімдік майында баяу отта қайнатылады. Балықты ұнға салып, өсімдік майына қуырады. Пісірілген қызанақтың жартысы сопақша табаққа салынады, үстіне қызыл мульч қойылады, қалған қызанақпен жабылады, нан үгіндісіне, туралған ақжелкенге себіледі және пеште қызарады.