Швед тіліндегі мяс жасалған тефтельдер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Жүгері үлпектерінің үгіндісі 10, тартылған сиыр еті 80, жұмыртқа 1/2 дана., ұнтақталған қара бұрыш 0,1, мускат жаңғағы 0,1, сарымсақ 1, сүт 20, тұз 2, тұздық үшін: шошқа майы 10, ұн 5, сорпа 50, сүт 25.
Сипаттамасы Жүгері үлпектерінің үгіндісі жұмыртқа, ет, сүтпен араластырылып, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, мускат жаңғағы, туралған сарымсақпен дәмделеді. Алынған массадан кішкене котлеттер дайындалады және оларды табада қуырады. Кәстрөлге ұн құйылады, алдын ала қыздырылған шошқа майына аздап қуырылады, сорпамен, сүтпен сұйылтылады, тұздалады және қайнатылады, үздіксіз араластырылады. Фрикаделькалар тұздықта қайнатпай 15-20 минут қайнатылады. Қызмет көрсетер алдында ақжелкенге молынан себіңіз.