Тұшпараларды қалыптау және оларды қайнату
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Әрбір шелпекке аздап тартылған ет салып, жарты ай жасау үшін лепеш-ки шеттерін қысыңыз. Дайын тұшпараны ұн себілген үстелге қойыңыз. Егер тұшпара болашақта пайдалану үшін дайындалса, оларды мұздатып, мұздатқышта сақтау керек. Үлкеніне (жақсырақ алюминий) кәстрөлге су құйыңыз, оны тұздап, қайнаған кезде тұшпараны бір -бірлеп тез батырыңыз. Тұшпара қалқып шыға салысымен оларды судан шығарып, ыдысқа салып, сол жерде қызмет ету керек. Тұшпараны ыстық күйінде жейді. Оларға сары май, сірке суы, қаймақ, қыша беріледі. Тұшпара қайнатылған сорпаны тәуелсіз бірінші тағам ретінде пайдалануға болады. Оны шыныаяқтарға құйып, оларға 2-3 тұшпара салады. Пісірілген немесе қуырылған тұшпара да дәмді. Мұны істеу үшін оларды қайнаған суға 2-3 минут салып қою керек, содан кейін судан шығарғаннан кейін сары май қосылған табада қуырыңыз немесе пеште пісіріңіз. Орыс асханасында тұшпараның көптеген түрлері бар. Олар бір-бірінен салмасы мен пішіні бойынша ерекшеленеді. Салма ретінде еттің әртүрлі сорттары (сиыр еті, шошқа еті, аю еті, бұғы еті), балық, көкөністер пайдаланылады. Ең дәмдісі - әр түрлі ет түрлерімен толтырылған тұшпара.