Сәбіз котлеттері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер сәбіз 800 г, сары май 60 г, жарма 1/2 кесе, жұмыртқа 1, сүт 3/4 кесе, сүзбе 200 г, нан үгіндісі 1/2 кесе, қаймақ 1 кесе, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Аршылған сәбізді жолақтарға кесіңіз немесе ірі үккіште үккіштен өткізіңіз, кастрюльге салыңыз, сүт құйыңыз, сары майды құйыңыз және қақпақтың астына баяу отта жартылай дайын болғанша қалдырыңыз. Сәбізді араластыра отырып, сол кастрюльге жарма құйып, массаны дайын болғанға дейін жеткізіңіз. Содан кейін оны 60С дейін суытып, жұмыртқа, сүзбе пюресі қосып, қантпен дәмдеңіз де, жылжытыңыз. Алынған массадан котлеттер жасаңыз, оларды нан үгіндісіне ораңыз және сары маймен қыздырылған табада қуырыңыз. Дайын котлеттерді табаққа салыңыз, қаймаққа бөлек қызмет етіңіз.