Буланған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг балық, 1 стақан сорпа немесе су, 1 пияз, 1 сәбіз, 1 репа, 1 ақжелкен тамыры, бұрыш, лавр жапырағы мен дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Рұқсат- бұл аз мөлшерде сұйықтықта пісіру. Бұқтырылған балық қайнатылған балыққа қарағанда дәмдірек, өйткені бұл пісіру әдісімен сорпаға азырақ қоректік заттар түседі. Ірі балықты кесектерге кесіңіз немесе терісі бар филеге кесіңіз. Орташа мөлшердегі балықты "Сақинамен" жіберуге болады. Ол үшін тазартылған, жуылған балықты сақинаға айналдырып, басы мен құйрығын бекіту керек. Дайындалған балықты жалпақ табаға немесе басқа қолайлы ыдысқа салыңыз, үстіне су немесе балық сорпасын құйыңыз, сонда сұйықтық балықты 1/3 жабады. Пияз, сәбіз, репа, ақжелкен тамыры, бұрыш, лавр жапырағы, тұз қосып, қақпағын мықтап жауып, пеште немесе пеште баяу отта пісіріңіз. Қияр тұзды ерітіндісі, құрғақ ақ шарап, порчини саңырауқұлақтарының қайнатпасы қосылған бұқтырылған балық ерекше дәмімен ерекшеленеді